Business Internaţional

Şeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui convoi de ambulanţe

Şeful ONU, îngrozit de atacul israelian asupra unui...

Autor: Cosmin Pirv

04.11.2023, 07:41 39

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, s-a declarat „îngrozit” de atacul Israelului asupra unui convoi de ambulanţe în Gaza, se arată într-un comunicat citat de CNN.

Lovitura din apropierea spitalului Al-Shifa din Gaza City, cea mai mare unitate medicală din enclavă, a ucis cel puţin 15 persoane şi a rănit alte 50, vineri, potrivit autorităţilor sanitare administrate de Hamas.

„Sunt îngrozit de atacul raportat în Gaza asupra unui convoi de ambulanţe în afara spitalului Al-Shifa”, a spus Guterres în comunicat.

„Imaginile cu cadavrele împrăştiate pe stradă în faţa spitalului sunt sfâşietoare”, a adăugat el.

Şeful ONU a precizat însă că nu a uitat „atacurile teroriste” ale Hamas în Israel şi „uciderea, mutilarea şi răpirile, inclusiv de femei şi copii”, reiterând totodată apelurile pentru eliberarea necondiţionată a tuturor ostaticilor deţinuţi în Gaza.

Guterres a făcut apel la încetarea focului asupra Gaza.

CNN notează că Israelul şi-a recunoscut responsabilitatea pentru atacul din faţa spitalului Al-Shifa, afirmând că a vizat o ambulanţă folosită de Hamas.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO