Business Internaţional

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a discutat cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. Oficialul american a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii cu Rusia, în contextul războiului

Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a discutat cu...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

21.10.2022, 18:06 197

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a avut vineri o conversaţie prin telefon cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, oficialul american evidenţiind importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii cu Rusia, în contextul războiului din Ucraina.

"Pe 21 octombrie, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a discutat prin telefon cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. Secretarul Austin a evidenţiat importanţa menţinerii liniilor de comunicaţii în contextul războiului aflat în curs în Ucraina", anunţă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder, într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Aceasta este a doua conversaţie a şefului Pentagonului cu ministrul rus al Apărării de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie. Prima convorbire a avut loc pe 13 mai.

Ministerul rus al Apărării a confirmat conversaţia lui Serghei Şoigu cu Lloyd Austin. "Au discutat despre probleme de securitate internaţională, în mod special despre situaţia din Ucraina", a comunicat Ministerul Apărării de la Moscova.

Tot vineri, Lloyd Austin a discutat telefonic cu ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, "reafirmând angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine capacităţile Ucrainei de contracarare a agresiunii ruse". "Secretarul Austin a evidenţiat şi susţinerea continuă a comunităţii internaţionale în sensul construirii unei forţe durabile a Ucrainei şi în sensul garantării abilităţii Ucrainei de a se apăra singură în viitor, lucru demonstrat prin angajamentele în materie de asistenţă pentru securitate făcute de aliaţi şi de parteneri la cea mai recentă reuniune a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei, pe 12 octombrie. Cei doi lideri au stabilit să menţină contactele strânse", subliniază purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO