Business Internaţional

Şeful unui fond de investiţii cu active de 2.000 de miliarde de dolari: Era îmbogăţirii rapide s-a încheiat

Şeful unui fond de investiţii cu active de 2.000 de...

Autor: Marius Oncu

04.02.2014, 19:30 667

Gross, cofondator al Pimco, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg că achiziţionează încă obligaţiuni pe perioadă scurtă emise de Trezoreria americană, de preferat cu maturitate de 4-5 ani.

Această investiţie va aduce profit dacă Rezerva Federală a SUA (Fed) va continua să menţină la un nivel scăzut dobânda. Dobânda de politică monetară a Fed se situaează în prezent aproape de zero.

Alţi manageri ai unor fonduri importante au început recent să mizeze pe o evoluţie contrară, că Fed se va afla sub presiune pentru creşterea dobânzii, potrivit MarketWatch.

În contextul volatilităţii de pe pieţele financiare, clienţii Pimco vor siguranţă şi cer menţinerea valorii investiţiei iniţiale în obligaţiuni, a spus Gross.

Pimco a fost înfiinţat în 1971, iar în 2000 a fost preluat de grupul german de asigurări Allianz. Pimco avea la sfârşitul anului trecut active în administrare de 1.920 de miliarde de dolari şi aproape 2.500 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO