Business Internaţional

Serbia pompeaza 2 miliarde de euro in economie

10.12.2008, 16:17 7

Guvernul sarb a pregatit un pachet de masuri, cu fonduri de doua miliarde de euro, pentru a proteja economia nationala de efectele crizei mondiale, a anuntat premierul Mirko Cvetkovic. Masurile sunt incluse in proiectul de buget pentru anul 2009, a declarat Cvetkovic. Executivul a oferit aproximativ 50 de miliarde de dinari (596 de milioane de euro) pentru a servi drept garantii companiilor orientate pentru imprumuturi de la banca centrala, a spus el. Totodata, 18,7 miliarde de dinari (222 de milioane de euro) sunt pregatiti pentru sprijinirea dezvoltarii anumitor companii. La acestea se vor adauga investitii in infrastructura "pentru a crea noi locuri de munca" in valoare de 40 de miliarde de dinari (473 de milioane de euro). Toate aceste masuri au fost convenite cu Fondul Monetar International (FMI) si Banca Centrala a Serbiei, a precizat oficialul. Autoritatile sarbe au incheiat, luna trecuta, un acord cu FMI pentru o linie de credit de 518 milioane de dolari, accesibila in cazul in care Serbia va fi afectata grav de efectele crizei financiare internationale.
Potrivit premierului, toate aceste masuri, cu fonduri totale de doua miliarde de euro, "trebuie sa asigure ca anul 2009, desi dificil, nu va fi nesuportabil".
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO