Business Internaţional

Seulul şi Washingtonul au căzut de acord să elimine limita privind încărcătura rachetelor sud-coreene

Seulul şi Washingtonul au căzut de acord să elimine...

Autor: Mircea Olteanu

04.09.2017, 20:43 209

Cei doi preşedinţi au luat această decizie în urma unei discuţii telefonice, a transmis Seulul, precizând că liderii au căzut de acord asupra necesităţii impunerii de sancţiuni şi mai dure împotriva Coreei de Nord.

Coreea de Sud vrea să crească pragul ce limitează arsenalul balistic al ţării pentru a-şi consolida capabilităţile defensive împotriva regimului de la Phenian, relatează agenţia de ştiri Reuters.

În conformitate cu un acord între Washington şi Seul, revizuit în 2012, Coreea de Sud şi-a limitat în mod voluntar dezvoltarea de rachete balistice la dispozitive cu o rază de acţiune de maxim 800 de kilometri şi o încărcătură de 500 de kilograme.

Coreea de Nord a anunţat, duminică, faptul că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, iar aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul de la Phenian.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24