Business Internaţional

Şi-a ieşit Warren Buffett din mână? A cumpărat acţiuni de 3,6 mld. dolari înainte să se prăbuşească bursele

Şi-a ieşit Warren Buffett din mână? a cumpărat acţiuni de 3,6 mld. dolari înainte să se prăbuşească bursele

Autor: Adrian Cojocar

08.08.2011, 19:51 1855

Miliardarul Warren Buffett, supranumitoracolul din Omaha, a realizat în trimestrul al doilea din acest anprin intermediul fondului său de investiţii Berkshire Hathaway ceamai mare achiziţie a sa din ultimii trei ani, de la căderea LehmanBrothers, cumpărând acţiuni de pe bursă în valoare de 3,6 miliardede dolari în decurs de numai trei luni, potrivitBloomberg.

Ca urmare a acestor achiziţii,fondul Berkshire şi-a majorat expunerea pe acţiuni la 30 iunie la67,6 miliarde de dolari.

Buffet a fost una dintre personalităţile care au atacat vehementdecizia agenţiei de rating Standard & Poors privindretrogradarea ratingului SUA cosiderând că decizia agenţiei derating nu are sens şi că Statele Unite ar merita un rating de AAAAdacă acesta ar exista.

Pe fondul temerilor privind reducerea ratingului SUA şi mai apoi caurmare a confirmării acestui fapt, bursele din întreaga lume auînregistrat scăderi puternice, cei mai importanţi indici pierzândîn ultimele zile circa 10% din valoare.

Bursa americană a pierdut de asemenea 13,4% din valoare de lamaximele atinse în luna iulie după ce a scăzut şi astăzi cu3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO