Business Internaţional

Situaţia din Bahrain se înrăutăţeşte. Trupele armate ale guvernului trag în protestatari

Situaţia din Bahrain se înrăutăţeşte. Trupele armate ale guvernului trag în protestatari
18.02.2011, 18:12 57

Trupe înarmate au tras vineri în protestatarii strânşi în piaţaPearl din capitala ţării, Manama, la o zi după ce poliţia aeliberat forţat o zonă în care s-au strâns mai mulţi protestatari,a declarat pentru Reuters un fost parlamentar şiit.

Jalal Firooz, care a demisionat joi din parlament, a declarat cădemonstranţii strânşi în piaţa Pearl au fost ţinta focului armatei:"Sunt mulţi răniţi, unii critic".

Conform postului de televiziune libanez al-Manar, controlat departidul Hezbollah, 25 de persoane rănice au ajuns la spital,dintre care două persoane cu răni grave.

Martori au declarat că aproximativ 20 de maşini ale poliţieis-au îndreptat către piaţă, dar că împuşcăturile au continuat..

Joi dimineaţă, când majoritatea demonstranţilor dormeau în piaţaPearl, patru oameni au fost omorâţi şi 231 răniţi de focurilepoliţiei. Ulterior, soldaţi şi vehicule blindate au preluatcontrolul pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO