Business Internaţional

SocGen preia o divizie a UniCredito

02.02.2006, 20:29 7

Societe Generale a cumparat divizia de servicii de depozitare a bancii italiene UniCredito pentru 548 mil. euro (664,6 mil. dolari), conform reprezentantilor bancii franceze.

Preluarea plaseaza Societe Generale pe pozitia a treia in Europa pe piata acestui tip de servicii, cu active de aproape 2.000 mld. euro aflate in custodie si administrarea unor fonduri de circa 380 mld. euro.

A doua mare banca listata public din Franta a beneficiat de cresterea profitabilitatii activitatilor de management al activelor si considera domeniul drept o viitoare sursa de dezvoltare.

"Achizitia confera Societe Generale Securities Services (SGSS) o pozitie de lider, in privinta marimii, dar si a prezentei la nivel european", a declarat Philippe Collas, director executiv la divizia de Management al Investitiilor si Servicii a bancii. El a adaugat ca tranzactia face parte din strategia de dezvoltare a afacerilor.

Intr-un comunicat al Societe Generale se arata ca personalul subsidiarei preluate de la UniCredito va fi transferat la compania franceza. Activitatile preluate de la banca italiana includ activitati cu cecuri si certificate, o banca depozitara si administrare de fonduri pentru clienti din Italia, Luxemburg si Irlanda.

Reprezentantii Societe Generale se asteapta ca tranzactia, care necesita acordul institutiilor de reglementare, sa fie finalizata in acest an.

Francezii detin in Romania a doua banca de pe piata, BRD. Aceasta din urma avea la finele lunii septembrie a anului trecut active de 5,2 mld. euro, mai mult de 1,7 milioane de clienti si opera o retea de peste 290 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels