Business Internaţional

Societe Generale a vrut sa il concedieze pe Kerviel in 2005

26.03.2008, 16:28 14

Banca franceza Societe Generale ar fi putut scapa de Jerome Kerviel, traderul acuzat pentru fraudarea cu 4,9 miliarde de euro a bancii franceze, inca din 2005, cand a fost amenintat cu demiterea din functie pentru depasirea limitelor de tranzactionare cu actiuni Allianz, scrie cotidianul francez Le Figaro.
Alain Declereck, unul dintre traderii care au depus marturie impotriva lui Kerviel, a declarat anchetatorilor ca acesta a trezit suspiciuni cand nu a declarat unele plasamente, cu castiguri de 200.000 de euro. Orice castig mai mare de 25.000 de euro trebuia declarat, iar lui Kerviel i s-a atras atentia ca daca mai depaseste o singura data limitele de tranzactionare va fi dat afara.
Societe Generale il considera vinovat de frauda pe Kerviel, insa traderul a declarat in fata anchetatorilor ca superiorii sai erau la curent cu practicile lui. Banca s-a opus acestei declaratii.
Cu toate acestea, intr-un raport intern al Societe Generale se arata ca managerii bancii nu au reusit sa ia atitudine in privinta lui Kerviel, nici macar dupa ce a primit peste 75 de avertismente cu privire la tranzactiile desfasurate de acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO