Business Internaţional

Sofia cere desfăşurarea a 300 de ofiţeri Frontex, în contextul intensificării fluxului de imigranţi

Sofia cere desfăşurarea a 300 de ofiţeri Frontex, în...

Autor: Mediafax

30.08.2016, 08:13 58

Potrivit ministrului bulgar de Interne, Rumyana Bachvarova, structura fluxului de imigranţi s-a modificat în ultimele luni.

Majoritatea persoanelor care ajung în Bulgaria pentru a solicita protecţie sau pentru a ajunge în alte state sunt din Afganistan şi Irak, a explicat ministrul.

"Aceasta schimbă, de asemenea, comportamentul celor care ne trec ilegal frontierele, comportamentul lor pe teritoriul ţării şi capacităţile noastre, ca stat, de a răspunde cererilor lor pentru un statut în Bulgaria," a adăugat ea.

"Nu putem permite formarea pe teritoriul Bulgariei a unei rute pentru refugiaţi, chiar dacă o astfel de evoluţie este în interesul nostru," a mai afirmat Bachvarova, reiterând hotărârea Bulgariei de a-şi respecta angajamentele europene.

Chiar dacă presiunea migratorie asupra Bulgariei a crescut în ultimele luni, totuşi se constată o scădere comparativ cu vara lui 2015, a precizat ministrul.

După închiderea rutei de migraţie prin partea de vest a regiunii balcanice, în luna martie, s-a înregistrat o creştere a traficului de migranţi pe teritoriul Bulgariei, iar Serbia a semnalat că sute de imigranţi intră în ţară trecând frontiera comună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO