Business Internaţional

Spania anunţă un pachet de măsuri economice pentru a reduce şomajul. Spaniolii, puşi să muncească

Spania anunţă un pachet de măsuri economice

Autor: Adrian Voicu

01.12.2010, 15:12 24

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a anunţatmiercuri că şomerii nu vor mai primi o alocaţie de 426 euro,aceasta fiind o măsură ce face parte dintr-un pachet de măsurieconomice ce vor fi adoptate săptămâna viitoare, informeazăLe Monde.

Alocaţia de 426 de euro, adoptată în august 2009 pentru a ajutanumărul de şomeri în creştere nu va fi reînnoită în februarie, aindicat premierul.

Zapatero a mai spus că guvernul va privatiza 30% din societateapublică de loterii şi pariuri. "Vom oferi acces la capital privatpentru gestiunea aeroporturilor de până la 49%, iar gestiuneaaeroporturilor Madrid şi Barcelona va deveni privată, printr-unregim de concesiune", a mai spus oficialul spaniol.

De asemenea, premierul a anunţat şi o scădere a impozitelorpentru intreprinderile mici şi mijlocii (IMM), de această măsurăputând beneficia până la 40.000 de IMM-uri. Guvernul speră astfelsă încurajeze angajările, ţinând cont de faptul că rata şomajului aajuns la 20%, dublu faţă de media din zona euro. Comisia Europeanăşi-a exprimat în această săptămână îndoielile privind fezabilitateaobiectivelor guvernului spaniol de reducere a deficitului public la6% din PIB în 2011 şi a menţionat că se aşteaptă ca acesta să fiede 6,4% din PIB în 2011, după ce în 2010 se va situa la 9,3%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO