Business Internaţional

Starbucks deschide primul "concept store" din Europa la Amsterdam, pe locul unui fost seif de bancă. Galerie FOTO

 Starbacks deschide primul "concept store" din Europa la Amsterdam, pe locul unui fost seif de bancă. Galerie FOTO

Starbucks Concept Store

07.03.2012, 14:00 2147

Reţeaua de cafenele Starbucks va inaugura vinerea aceasta primul "concept store" din Europa, în piaţa centrală din Amsterdam, ca parte a unui nou program de promovare a produselor premium, a anunţat compania americană.

Starbucks Concept Store Amsterdam va fi amplasată în Piaţa Rembrandt , pe o suprafaţă de 430 de metri pătraţi, aceasta fiind cea mai mare cafenea din Europa a reţelei.

Cafeneaua este concepută ca o scenă de încurajare a culturii şi diversităţii, şi va găzdui cercuri de poezie şi alte evenimente culturale, conform comunicatului emis de Starbucks Corporation.

Peste 35 de artişti din Amsterdam au contribuit la transformarea unui fost seif de bancă în cafeneaua concept Starbucks, sub indicaţiile arhitectei Liz Muller, artizana primelor magazine concept ale reţelei deschise în oraşul american Seattle, în anul 2009.

Decorul cafenelei Starbucks din Amsterdam este inspirat de mişcarea "Slow Food". Magazinul va fi primul din Europa care va servi Starbucks Reserve, segmentul premium al cafelei vândute în reţeaua amaericană, precum şi alte câteva sortimente exclusiviste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO