Business Internaţional

Starbucks vrea să reducă peste noapte dimensiunea ”cănilor” de cafea cu 20% şi speră să nu remarce nimeni. „Inginerii au testat sute de mii de modele pentru a reduce cât mai mult plasticul”

Starbucks vrea să reducă peste noapte dimensiunea...

Autor: Valeriu Dănilă

23.04.2024, 17:17 1052

Clienţii Starbucks deja zguduiţi de inflaţie vor trebui să se acomodeze cu o nouă realitate, vor plăti mai mult pentru mai puţin, scrie New York Post.

Dimensiunea paharelor de cafea va fi redusă cu 20% în SUA pe parcursul următoarelor săptămâni.

„Inginerii au testat sute de mii de modele pentru a reduce cât mai mult plasticul, în timp ce paharul rămâne robust”, a declarat Amelia Landers, vice-preşedinte pentru inovare la Starbucks.

Procesul început acum patru ani este parte a unui efort mai larg al companiei de a folosi doar ambalaje reciclabile până în 2030, şi de a reduce nivelul deşeurilor cu 50%.

În prezent Starbucks foloseşte pahare din polipropilenă (PP), un polimer uşor de reciclat. Cu toate acestea, procesul natural de descompunere poate dura până la 30 de ani. Compania nu a anunţat dacă va schimba materialul folosit sau doar va reduce cantitatea celui curent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO