Business Internaţional

Statele Unite au ajuns la cel mai înalt nivel al deficitului comercial din ultimul deceniu

Statele Unite au ajuns la cel mai înalt nivel al...

Autor: Mihai Draghici

05.04.2018, 20:10 164

Deficitul comercial în Statele Unite a ajuns în februarie la cel mai înalt nivel din ultimii aproape zece ani, importurile şi exporturile intensificându-se pe fondul creşterii cererii atât pe plan intern, cât şi la nivel mondial, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Potrivit datelor oficiale, deficitul comercial în SUA a atins în februarie cel mai înalt nivel din ultimii nouă ani şi jumătate.

"Economia Statelor Unite continuă să se extindă mai rapid decât cele ale altor ţări, astfel că nimeni nu trebuie să fie surprins că situaţia deficitului comercial se înrăutăţeşte", afirmă Joel Naroff, analist la Consiliul economic Naroff, situat în Pennsylvania.

"Introducerea de taxe vamale suplimentare ar putea părea o modalitate bună de modificare a modelului comercial, dar tendinţele sunt de creştere a preţurilor mărfurilor mai degrabă de a se modifica elementele comerciale fundamentale", subliniază expertul.

Departamentul american al Comerţului a comunicat că raportul importuri/exporturi a crescut cu 1,6% în februarie, atingând cuantumul de 57,6 de miliarde de dolari, cel mai înalt nivel începând din octombrie 2008. Deficitul comercial în SUA a crescut pentru a şasea lună în mod consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO