Business Internaţional

Stiri din Europa de Est

Ungaria a înregistrat un deficit bugetar uriaşîn luna februarie a acestui an, de 436,9 mld. forinţi (1,61 mld.euro), potrivit Portfolio.hu. Bilanţul pe ianuarie-februarie indicăun deficit de 559,7 mld. forinţi, ce reprezintă 81,4% din ţinta peîntregul an.

Salariul mediu din Cehia a crescut cu 2,1-2,3% înultimul trimestru al anului trecut faţă de perioada similară aanului anterior, scrie Prague Daily Monitor. Pe întregul an 2010,salariul mediu a avansat cu 2,1%. Salariul mediu a ajuns la 26.095coroane (1.080 de euro).

Aeroporturile din oraşele poloneze Cracovia şiGdansk sunt în căutare de capital privat, potrivit Warsaw BusinessJournal. Aeroportul din Cracovia speră să obţină 200 mil. zloţi(50,2 mil. euro) de la un investitor, în timp ce Gdansk caută unpartener pentru aeroport.

Parlamentul ungar a adoptat amendamente la legeasa controversată privind presa, transmite AFP. Budapesta a acceptatsă modifice legea după criticile intense pe care le-a provocat înrândul partenerilor europeni. Amendamentele vizează cerinţele uneiinformări echilibrate, amenzile prevăzute sau libertatea deexprimare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels