Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Ioana Nita

03.09.2012, 00:01 48

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au înregistrat o creştere surprinzătoare luna trecută, când media a urcat cu 1,3%, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată din ianuarie 2010 până în prezent, scrie Financial Times. Creşterea anulează declinul înregistrat în luna iulie, când preţurile au scăzut cu 0,8%, potrivit indicelui calculat de instituţia financiară britanică Nationwide. "Această creştere ar putea fi explicată de rezistenţa surprinzătoare a pieţei muncii din Marea Britanie, unde în următoarele luni va creşte numărul locurilor de muncă, cu toate că economia ţării este încă în recesiune", a afirmat Robert Gardner, economist-şef la Nationwide. El a menţionat că se aşteaptă ca piaţa imobiliară să rămână stabilă în următorii doi ani.

Guvernul spaniol a fost nevoit să injecteze capital în Bankia, banca recent naţionalizată şi al patrulea cel mai mare creditor din Spania, după ce aceasta a anunţat pierderi de 4,4 miliarde euro pentru prima jumătate a acestui an, scrie Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO