Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Catalina Apostoiu, Vlad Popescu

28.03.2011, 23:36 10

Numărul celor care se tem de puterea economicădin ce în ce mai mare a Chinei este în creştere, conform unuisondaj realizat de BBC. Cei din ţările dezvoltate se tem cel maimult de supremaţia Chinei, în timp ce ţările sărace văd aceastăsituaţie drept un lucru pozitiv.

Irlanda vrea să împartă pierderile cauzate derestructurarea sectorului bancar cu deţinătorii de obligaţiuni caparte a unei "soluţii finale" pentru sistemul financiar copleşit dedatorii al ţării, scrie Bloomberg. Ministrul de finanţe va încercasă obţină acordul autorităţilor europene în această privinţă.

Băncile de economii din Spania nu reuşesc săatragă investitori privaţi pentru a-şi consolida rezervele decapital. Singurii investitori privaţi care doresc să investeascăsunt fondurile de stat din Qatar şi Abu Dhabi. Banca centrală aNorvegiei a anunţat că este interesată de investiţii în băncispaniole mici.
Companiile americane au început săcheltuiască rezervele record, de 940 mld. dolari, strânse în urmacrizei financiare mondiale, principalele destinaţii ale fondurilorfiind, aparent, achiziţiile şi recompensarea acţionarilor, potrivitunei analize a Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO