Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Paul Comşa, Vlad Popescu

26.09.2011, 00:02 38

Oswald Grubel a demisionat din funcţia de director executiv al băncii elveţiene UBS în urma scandalului provocat de pierderile de 2,3 mld. dolari cauzate de tranzacţiile neautorizate efectuate de traderul Kweku Adoboli, scrie The Wall Street Journal. Sergio Ermotti, directorul afacerilor pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, va asigura interimatul la conducerea instituţiei de credit.

Egiptul ar putea accepta ajutorul de 3 mld. dolari propus de FMI în iunie după ce randamentele obligaţiunilor guvernamentale au crescut la 12,930% pentru obligaţiunile cu scadenţă de 91 de zile şi la 13,239% pentru cele cu scadenţă de 182 de zile, niveluri similare celor din timpul crizei financiare din 2008. Traderii estimează că randamentele vor creşte în continuare dacă guvernul de la Cairo nu finanţează deficitul bugetar, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Italia riscă să-şi piardă competitivitatea economică dacă liderii politici nu vor acţiona urgent pentru implementarea reformelor economice menite să reducă datoria publică şi să revigoreze creşterea, a declarat directorul general al UniCredit Federico Ghizzoni, citat de agenţia de presă Thomson Reuters.

Germania vrea ca lansarea Mecanismului European de Stabilitate (ESM), fondul de salvare creat de UE pentru sprijinirea statelor cu probleme din zona euro financiar-fiscale, să fie devansată cu un an, până în 2012, potrivit revistei Der Spiegel.

Băncile franceze sunt solide şi pot depăşi orice risc legat de expunerea lor pe datoria de stat a Greciei fără să existe vreun plan de a le recapitaliza, a declarat guvernatorul Băncii Franţei Christian Noyer pentru ziarul francez Le Journal du Dimanche.

JPMorganChase a urcat în acest an pe primul loc în topul băncilor americane de investiţii, de pe poziţia a cincea în 2010, depăşindu-i semnificativ pe marii rivali Goldman Sachs şi Morgan Stanley după valoarea tranzacţiilor la care a participat, transmite Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO