Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu - Mediafax, Paul Comşa

30.11.2011, 00:02 40

Exporturile Germaniei au crescut cu 12% în acest an, la nivelul record de 1.075 miliarde de euro, însă avansul livrărilor la extern se va înjumătăţi anul următor în contextul încetinirii economiei globale, a anunţat ieri asociaţia exportatorilor germani, citată de agenţia Thomson Reuters. "Exportatorii pot privi înapoi la un an 2011 excelent, iar către 2012 cu optimism precaut", a declarat preşedintele asociaţiei, Anton Boerner. Companiile mijlocii care produc bunuri de capital şi exportă către pieţele dominate de dolar sunt optimiste în privinţa anului următor.

Corporaţia americană AMR, societatea-mamă a operatorului aerian American Airlines, a intrat în faliment după ce nu a reuşit să ia măsurile necesare pentru a reduce costurile cu salariile, scrie Bloomberg. Compania a negociat fără succes în ultimii cinci ani cu sindicatele pentru a creşte productivitatea angajaţilor şi a diminua obligaţiile salariale care însumau 800 mil. dolari.

Banca britanică RBS a anunţat că va închide serviciul de asistenţă clienţi din Bristol şi va disponibiliza astfel 440 de angajaţi, scrie The Telegraph. Decizia face parte dintr-un amplu program de reducere a costurilor prin care banca îşi propune să reducă cheltuielile cu salariile şi care include închiderea a 12 servicii în Marea Britanie.

O serie de retaileri americani din mediul virtual, printre care Amazon.com, Walmart.com şi Montgomery Ward, au anunţat că vor extinde perioada de reduceri acordate cu ocazia zilei de Cyber Monday, oferind în continuare discounturi de până la 55% pentru unele produse, scrie upi.com. Traficul pe portalurile de cumpărături online a crescut luni cu 43% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar vânzările online au avansat cu 18% faţă de Cyber Monday din anul trecut, conform indicelui de referinţă Coremetrics, calculat de IBM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO