Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Vlad Popescu

06.02.2012, 00:01 70

Deficitul de angajaţi calificaţi din anumite sectoare ale economiei germane s-a înrăutăţit anul trecut, au declarat reprezentanţii agenţiei pentru forţă de muncă de la Berlin, scrie agenţia Thomson Reuters. Deficitul de ingineri, medici şi lucrători calificaţi în domeniul serviciilor de sănătate s-a mărit, în timp ce experţii în IT au fost adăugaţi pe listă, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al instituţiei. "De la ultima analiză din 2011, deficitul s-a înrăutăţit pentru ocupaţiile deja afectate", a adăugat el, adăugând că numărul meseriilor vizate a crescut.

Biserica Anglicană, care deţine un portofoliu de active de 5,5 miliarde lire sterline, şi-a dublat în ultimii doi ani investiţiile în fonduri de hedging, la aproximativ 550 milioane de lire, potrivit informaţiilor obţinute de Financial Times. Pe fondul controverselor şi nemulţumirii larg răspândite din Marea Britanie privind excesul din mediul corporatist şi salariile mult prea mari din industria financiară, biserica anglicană a devenit unul dintre cei mai mari investitori britanici în fonduri de hedging, firme cunoscute pentru pachetele salariale ridicate. Circa 10% din capitalul controlat de Biserică este investit în fonduri de hedging, faţă de 4% la finele anului 2009, potrivit FT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO