Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Vlad Popescu

02.03.2012, 00:01 51

Grecia nu a declanşat plata asigurărilor, prin contracte CDS (Credit Default Swap), pentru obligaţiunile statului prin pregătirile recente vizând restructurarea datoriei, a anunţat ieri Asociaţia Internaţională pentru Schimburi şi Derivate (International Swaps and Derivatives Association - ISDA). Decizia organizaţiei înseamnă că deţinătorii acestor contracte de asigurare, cu o valoare de 3,25 miliarde de euro, nu vor fi plătiţi în această etapă, însă noi decizii sunt posibile, bazate pe orice elemente suplimentare.

Şomajul din zona euro a crescut în ianuarie la un nou maxim record, de 10,7%, iar rata din UE a urcat la 10,1%, cu maxime în Spania şi Grecia, potrivit datelor prezentate ieri de Eurostat. În decembrie, rata şomajului era de 10,6% în zona euro, respectiv 10,1% în UE. Eurostat estimează că numărul şomerilor din UE a crescut cu 191.000 în ianuarie, la 24,325 milioane de persoane, dintre care 16,925 milioane în zona euro. Faţă de ianuarie 2011, numărul şomerilor din UE a crescut cu aproape 1,5 milioane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO