Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional
26.03.2012, 00:01 41

CEO-ul companiei farmaceutice Actavis, cel mai mare producător de medicamente din Bulgaria, s-a întâlnit ieri cu premierul bulgar Boiko Borisov pentru a-l asigura că firma va continua să aibă aceeaşi abordare faţă de piaţa bulgară, scrie Novinite. Compania va realiza o analiză detaliată pentru a găsi modalităţi prin care să reducă preţurile medicamentelor pe care le produce, a declarat CEO-ul Actavis. Acesta a subliniat că Actavis va continua să urmeze o politică pro-generică pentru medicamente, ca parte a eforturilor la nivel mondial de diminuare a preţurilor medicamentelor.

Noul ministru bulgar al energiei l-a demis pe şeful Energy Holding, entitate care înglobează companiile energetice de stat, Iordan Georgiev, înlocuindu-l cu Mihail Andonov, scrie Novinite. Georgiev a venit la conducerea holdingului în iulie 2010. Andonov a fost directorul Companiei Naţionale Electrice (NEK).

Aproximativ 83% dintre polonezi se opun planului premierului Donald Tusk de a creşte vârsta de pensionare la bărbaţi şi femei la 67 de ani, potrivit unui sondaj realizat la începutul acestei luni de institutul polonez de cercetare CBOS, scrie Warsaw Business Journal. Doar 8% dintre cei chestionaţi acceptă integral această propunere. Aproape 91% dintre polonezi se opun creşterii vârstei de pensionare la femei, în timp ce 84% resping ideea majorării vârstei de retragere la bărbaţi. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.015 persoane.

Profitul net al producătorului rus de îngrăşăminte Uralchem a crescut anul trecut cu 1.171% comparativ cu 2010, ajungând la 445 milioane dolari, a anunţat vineri compania, scrie Ria Novosti. Veniturile s-au majorat cu 50% în 2011 faţă de 2010, ajungând la 2,08 miliarde dolari, în timp ce profitul operaţional a crescut cu 222% în aceeaşi perioadă, situându-se la nivelul de 661 milioane dolari. CEO-ul Uralchem, Dmitri Koniaiev, a declarat că achiziţia firmei Mineral Fertilizers va consolida poziţia companiei în segmentul îngrăşămintelor de azot şi va permite o creştere a cotei de piaţă în producţia de uree în Rusia, de 18-20%.

Israelul a propus Rusiei semnarea unui protocol care să faciliteze finanţarea proiectelor realizate în Rusia cu utilizarea tehnologiei şi a investiţiilor israeliene, scrie Ria Novosti."Semnarea acestui protocol va permite relaxarea condiţiilor de finanţare a proiectelor implementate în Rusia cu ajutorul tehnologiei şi echipamentelor israeliene şi care nu necesită subvenţii de la stat", a declarat şeful serviciului economic şi de comerţ al Ambasadei Israelului la Moscova, Eduard Steinbuk.

FMI va cere Germaniei în viitorul raport al instituţiei referitor la această ţară să majoreze cheltuielile publice pentru a proteja creşterea economică, care va fi pusă în pericol în anii viitori de îmbătrânirea populaţiei, scrie AFP. Potrivit săptămânalului Der Spiegel, Fondul va solicita autorităţilor de la Berlin să cheltuiască mai mult pentru dezvoltarea infrastructurii şi stimularea creşterii economice. Germania trebuie totodată să încurajeze consumul privat şi investiţiile companiilor prin reforme fiscale, se mai arată în articolul care nu precizează sursa informaţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO