Business Internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Ştiri pe scurt business internaţional

Autor: Marius Oncu, Ioana Nita

06.07.2012, 00:01 68

Preţurile alimentelor la nivel mondial au scăzut în iunie pentru a treia lună consecutiv, cu 1,8% faţă de mai, şi au ajuns la cel mai redus nivel începând cu septembrie 2010, a anunţat Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU, citată de AFP. Indicele calculat de agenţie pentru preţurile alimentelor a coborât în iunie la 201 puncte, de la 205 puncte în mai. Indicatorul se află cu 15% sub maximul record atins în februarie 2011.

În Grecia, numărul creditelor neperformante a crescut de patru ori în ultimii trei ani, în prezent valoarea acestora fiind estimată la 46 miliarde euro. Această sumă este un record pentru sistemul bancar local, scrie Kathimerini. În ultimele două luni numărul creditelor neperformante a ajuns să reprezinte 18% din totalul creditelor acordate ca urmare a incertitudinilor politice şi a zvonurilor privind ieşirea Greciei din zona euro. Economia elenă a scăzut cu 14% în ultimii patru ani, pentru anul acesta reducerea PIB-ului fiind estimată la 6%. Astfel se şterge aproximativ un deceniu de creştere a economiei greceşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO