Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Traian Terzianm

16.12.2010, 23:05 13

Grupul media german WAZ a vândut cotidienelebulgare 24 Chassa şi Trud, cu un tiraj combinat de peste 100.000 decopii pe zi, unei companii de investiţii conduse de austriacul KarlHabsburg, scrie Bloomberg.

Bursa din Bulgaria s-ar putea lista lunaaceasta, după ce prospectul ofertei a fost aprobat de către Comisiade Supraveghere Financiară. Bursa de la Sofia va vinde 6,5 milioanede acţiuni cu o valoare nominală de o leva (0,51 euro) fiecare.

Uralkali, cea mai mare companie de îngrăşăminte dinRusia, este aproape de încheierea unui acord pentru aachiziţiona Silvinit, cel mai mare concurent intern, care are ovaloare de piaţă de 6,9 mld. dolari, scrie Bloomberg.

Guvernul polonez a ales cel mai mare producătorde energie din Europa, Electricite de France, pentru negocieriexclusive în procesul de vânzare a 51% din grupul energetic Enea,până la finalul lunii martie. Statul ar putea câştiga din vânzare1,36 mld. euro.

O serie de fonduri de investiţii, dar şilanţurile occidentale Tesco şi Carrefour se luptă să achiziţionezelanţul polonez de supermarketuri Zabka, scrie Warsaw BusinessJournal. Tranzacţia ar putea depăşi 300 mil. euro.

Loteria de stat a Ungariei se aşteaptă săîncheie anul acesta cu venituri cuprinse între 600 şi 610 mil. euro(165-168 mld. HUF), comparativ cu 560 mil. euro înregistrate în2009, scrie Budapest Business Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO