Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu

01.07.2011, 00:01 54

Brammo, liderul mondial al industriei demotociclete electrice, a anunţat lansarea producţiei de motocicleteîn cadrul fabricii Flextronics din Sarvar, Ungaria, potrivitPortfolio.hu.

Compania rusă din sectorul agriculturiiValinor intenţionează să deruleze o ofertă publică iniţială învaloare de 200-300 mil. dolari pe bursa din Varşovia, urmând săutilizeze banii obţinuţi pentru achiziţii de terenuri şi investiţiiîn producţie, scrie Warsaw Business Journal.

Ungaria a înregistrat un excedent comercial de479,3 mil. euro în aprilie, scrie Portfolio.hu. De la începutulanului, excedentul comercial a crescut la peste 2,55 mld. euro, unmaxim istoric.

Polonia îşi va putea atinge ţinta de reducere adeficitului bugetar la 5,6% din PIB în acest an, a anunţatministrul adjunct de finanţe al ţării Ludwik Kotecki, potrivitWarsaw Business Journal. Kotecki a adăugat că actualele problemedin zona euro nu vor afecta zlotul.

Rata medie a şomajului din Ungaria a atins 11%în perioada martie-mai 2011, în scădere de la 11,4% înfebruarie-aprilie şi o rată identică de 11,4% înregistrată înmartie-mai 2010, potrivit Budapest Business Journal. Rata şomajuluis-a aflat în scădere pentru al doilea trimestru consecutiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO