Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila, Vlad Popescu

20.12.2011, 00:01 39

Premierul ceh Petr Necas va recomanda anul viitor guvernului să încerce să vândă compania aeriană de transport de stat Czech Airlines unui partener strategic. "Sunt de acord şi voi recomanda guvernului anul viitor privatizarea companiei aeriene de stat", a declarat Necas, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Aproximativ două treimi dintre polonezi (62%) cred că adoptarea monedei unice europene nu va fi benefică pentru Polonia. Majoritatea polonezilor (81%) consideră că adoptarea monedei euro va afecta bugetele gospodăriilor, în timp că 58% cred că acest lucru va avea o influenţă negativă asupra identităţii naţionale, scrie Warsaw Business Journal.

În Polonia, salariul mediu brut a crescut în sectorul privat în luna noiembrie cu 4,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat Institutul naţional de statistică. Rata de ocupare a forţei de muncă în acest sector s-a majorat cu 2,5% în aceeaşi perioadă, notează Warsaw Business Journal.

Ungaria va începe în jurul datei de 10 ianuarie discuţiile oficiale cu instituţiile financiare internaţionale privind un nou pachet de finanţare externă, iar parlamentul de la Budapesta ar putea aproba până la sfârşitul anului legea care restrânge independenţa băncii centrale, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO