Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Andreea Mindrila, Bogdan Cojocaru

14.02.2012, 00:01 67

Veniturile obţinute de staţiunile turistice de iarnă din Bulgaria au scăzut cu 15% în luna ianuarie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a anunţat portalul de afaceri Investor.bg, citând reprezentanţi ai sectorului turistic. În ultimii ani, cei mai mulţi turişti străini care vizitează aceste staţiuni au fost ruşi şi britanici, iar tendinţa s-a menţinut şi în ianuarie, când însă numărul vizitatorilor din ţările vecine s-a redus dramatic. Motivul scăderii veniturilor este determinat nu doar de numărul mult mai mic al turiştilor, ci şi de bugetul alocat pentru vacanţă mult mai scăzut, informează Novinite.

Monopolul rus al exporturilor de gaze naturale Gazprom a anunţat că ar putea reduce cu 7-10% preţurile pentru clienţii europeni în schimbul creşterii cererii din partea acestora, scrie Warsaw Business Journal. Propunerea a fost discutată de Gazprom cu grupurile RWE, Shell Energy Europe, E.ON, GWH Gashandel, Centrex, EGL şi GasTerra.

Portalul oficial de turism al Bulgariei, bulgariatravel.org, a lansat primul dintr-o serie de jocuri interactive care au ca scop creşterea popularităţii ţării în străinătate, scrie Novinite. Jocul permite inventarea unui dans alegând un anumit număr de dansatori care pot lua chipul utilizatorului. Participanţii pot face un clip video pe care-l pot partaja cu prietenii.

Rusia ar putea pierde între 20 şi 50% din recolta de struguri pentru vin anul acesta din cauza temperaturilor extrem de scăzute din această iarnă, scrie publicaţia Vedomosti. Specialiştii consideră că valul de frig ar putea afecta chiar cultura de viţă de vie. Recolta slabă ar putea duce la creşterea producţiei de vin contrafăcut şi a exporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO