Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru

15.02.2012, 00:01 91

Guvernul, sindicatele şi patronatele din Bulgaria au hotărât majorarea tuturor pensiilor şi creşterea salariilor funcţionarilor publici de la 1 ianuarie 2013, scrie agenţia Novinite. Reprezentanţii celor trei structuri au analizat o serie de măsuri prin care ar aduce îmbunătăţiri la nivel social, inclusiv introducerea unui mecanism prin care pensiile să fie majorate în funcţie de nivelul bugetului naţional.

Economia Ungariei a crescut, probabil, cu 0,8% în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu perioada similară din 2010, iar anul acesta economia ar putea intra în recesiune, potrivit estimării medii a mai multor analişti chestionaţi de portalul portfolio.hu. Analiştii anticipează pentru anul acesta o scădere economică de 0,4%.

Nouă bănci din Bulgaria au redus dobânzile la depozite în prima lună a acestui an, potrivit agenţiei Focus, preluată de The Sofia Echo. Dintre aceste bănci, Allianz Bank a încetat să mai ofere dobânzi avantajoase pentru depozitele la termen. Société Générale Expressbank a modificat dobânzile unora dintre depozitele la termen cu 0,25% pe cele pentru depozite în leva şi cu 0,4% pe cele pentru economii în euro. Printre băncile care au redus dobânzile se numără şi Raiffeisenbank.

Primăria Moscovei ar putea transforma actualele închisori în clădiri de birouri şi hoteluri după ce penitenciarele vor fi mutate în afara capitalei ruse în efortul de a reduce deficitul de terenuri, potrivit cotidianului Moscow News, preluat de Ria Novosti. Informaţiile provin dintr-un studiu al Camerei de Audit a Rusiei. "Măsuri similare sunt luate şi în străinătate. De exemplu, un hotel devenit popular a fost deschis în Helsinki pe locul unei închisori", a afirmat arhitectul Alexander Asadov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO