Business Internaţional

Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Bogdan Cojocaru

21.05.2012, 00:01 56

Premierul qatarez Hamad Bin Jasim Bin Jabr Al Thani a declarat că ţara sa va constitui un depozit de 200 de milioane de dolari la banca centrală bulgară ca semn al "intenţiilor serioase" ale guvernului de a investi în Bulgaria, scrie arabianbusiness. "Qatar ia în considerare investiţii în ferme, staţiuni de agrement şi proiecte de infrastructură rutiere", a afirmat la rândul lui premierul bulgar Boiko Borissov. Cele două state au semnat memorandumuri de înţelegere pentru cooperare în domeniul fermelor, înmulţirii vitelor, comerţului cu alimente, turism, imobiliare, minerit, sănătate şi cultură.

Bulgaria va putea adera la zona euro în doi sau trei ani, dar nimeni nu poate furniza o dată exactă pentru acest eveniment, a declarat ministrul bulgar de finanţe Simeon Djankov, citat de Novinite. Djankov notează că dintre cele 27 de state membre ale UE, doar patru au îndeplinit criteriile Tratatului de la Maastricht, una dintre ţări fiind Bulgaria. Ceilalţi trei membri sunt Estonia, Finlanda şi Suedia. Ministrul a subliniat că euro va supravieţui crizei, iar Bulgaria încă vrea să adopte moneda unică europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO