Business Internaţional

SUA exprimă preocupare privind un drog exportat din China ce ar putea fi folosit ca armă chimică

SUA exprimă preocupare privind un drog exportat din...

Autor: Mediafax

08.10.2016, 14:25 245

Ca reacţie la o investigaţie efectuată de agenţia The Associated Press, Administraţia SUA a atras atenţia Chinei în legătură cu substanţa carfentanil, un opioid puternic care a provocat numeroase decese.

"Substanţe precum carfentanil ar putea fi folosite în doze letale ce le-ar face comparabile cu gazele neurotoxice, generând preocupări că ar putea fi utilizate ca arme chimice", a declarat un oficial de la Departamentul de Stat american.

Oficiali americani au discutat subiectul cu reprezentanţi chinezi cu ocazia summitului G20, desfăşurat în septembrie.

O investigaţie efectuată de agenţia de ştiri AP a identificat 12 companii chineze dispuse să exporte carfentanil în SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Germania, Belgia şi Australia în doze care ar putea provoca moartea a milioane de oameni.

Agenţia americană antidrog (DEA) a cerut Chinei să interzică vânzarea şi consumul de carfentanil, dar Beijingul nu s-a conformat deocamdată solicitării. În ultimele trei luni, în zona oraşului american Detroit s-au înregistrat 19 decese cauzate de consumul de carfentanil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24