Business Internaţional

SUA şi Marea Britanie analizează posibilitatea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Rusiei

SUA şi Marea Britanie analizează posibilitatea...

Autor: Mediafax

17.10.2016, 09:51 142

Secretarul american de Stat, John Kerry, a fost prezent duminică la o reuniune pe tema situaţiei din Siria, care a avut loc la Londra şi la care au participat reprezentanţii Franţei, Germaniei, Italiei, Arabiei Saudite, Qatarului, Turciei, Iordaniei, Emiratelor Arabe Unite şi a Uniunii Europene.

Kerry a declarat că Statele Unite şi partenerii săi "discută toate mecanismele disponibile" pentru oprirea luptelor.

"Nu am observat un apetit prea mare pentru război din partea guvernelor din Europa," a remarcat oficialul american după reuniunea de la Londra

Atât Kerry, cât şi omologul său britanic, Boris Johnson, au afirmat că toate opţiunile sunt luate în calcul, însă şi-au exprimat reţinerea faţă de folosirea opţiunilor militare.

Oficialul american a declarat că ţările au obligaţia să nu "aţâţe" un conflict pentru că ar putea să se transforme în unul regional mai amplu sau într-unul în care sunt angrenate marile puteri pe poziţii diametral opuse. La rândul său, Johnson a descris folosirea forţei militare drept o măsură drastică.

Oficialul britanic a cerut Statelor Unite şi Europei să facă Rusia "să resimtă consecinţele" campaniei militare din Siria, prin intensificarea presiunii economice asupra Moscovei şi Damascului.

Kerry a confirmat faptul că Washingtonul analizează opţiunea introducerii de noi sancţiuni şi a acuzat Rusia că participă la comiterea de "crime de război în mod regulat."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24