Business Internaţional

Surpriză în Europa: Economia Italiei a scăzut cu 0,3% în al doilea trimestru. Guvernul anticipa o creştere de 1,3% pentru acest an pe fondul revenirii turiştilor în peninsulă

Surpriză în Europa: Economia Italiei a scăzut cu 0,3%...

Autor: Valeriu Dănilă

31.07.2023, 12:46 580

Economia Italiei s-a contractat în al doilea trimestru, un eşec pentru guvernul condus Giorgia Meloni, care încearcă să susţină prosperitatea economică şi reducerea datoriei publice, scrie Bloomberg.

Produsul intern brut a scăzut cu 0,3% faţă de primul trimestru, rezultate mult mai slabe decât anticipaseră economiştii, în contrast cu expansiunea economică a zonei euro.

Contracţia economiei italiene pune la îndoială capacitatea administrativă a guvernului. Săptămâna trecută Giorgia Meloni a lăudat politica guvernului spunând că aduce o expansiune mai rapidă decât în Franţa sau Germania.

Ministrul de finanţe Giancarlo Giorgetti susţinea că economia ar putea ajunge la o creştere de 1,4% în 2023, pe fondul unui boom turistic în sezonul de vară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO