Business Internaţional

Sute de mii de nord-coreeni participă la funeraliile lui Kim Jong-il

Sute de mii de nord-coreeni participă la funeraliile lui Kim Jong-il

Autor: Mediafax

28.12.2011, 08:47 380

Ceremonia de adio a liderului nord-coreean Kim Jong-il a început miercuri, la Phenian, a anunţat agenţia rusă de stat Itar-Tass, singura instituţie de presă rusă care are un biroul în Coreea de Nord. Prima fază a ceremoniei a început la Mausoleul Kumsusan din Phenian, unde corpul neînsufleţit al celui mai puternic om al regimului a fost plasat într-un sicriu de sticlă.

Ceremonia, al cărui program nu a fost făcut public, a început la ora locală 10.00 (3.00, ora României), anunţă agenţia rusă.

Sute de mii de nord-coreeni sunt aşteptaţi miercuri pe străzile Phenianului, în cadrul acestei ceremonii, ale cărei detalii nu sunt cunoscute cu siguranţă, deoarece regimul nu a furnizat informaţii în acest sens.

Televiziunea publică a început să difuzeze imagini cu funeraliile liderului Kim Jong-il miercuri, în jurul orei locale 14.00 (07.00 ora României).

Aceste prime imagini arată o limuzină neagră care poartă un portret gigant al liderului decedat, trecând printre zeci de mii de militari ce fac plecăciuni în semn de respect, în faţa mausoleului Kumsusan din Phenian, de unde a plecat cortegiul.

În spatele acestei maşini se află o altă limuzină cu un buchet mare de flori albe, apoi un vehicul lung transportând sicriul lui Kim Jong-il, acoperit cu un drapel roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO