Business Internaţional

Sute de mii de oameni au rămas blocaţi pe aeroporturile germane după ce o grevă de proporţii a dus la anularea a peste 2.000 de zboruri

Sute de mii de oameni au rămas blocaţi pe aeroporturile...

Autor: Petru Mazilu

17.02.2023, 13:41 87

Greva declanşată vineri pe aeroporturile germane blochează aproape 300.000 de pasageri, potrivit Reuters.

O grevă de 24 de ore pe şapte aeroporturi germane, inclusiv Frankfurt şi Munchen, afectează aproape 300.000 de pasageri. Sindicaliştii cer salarii mai mari şi ameninţă cu radicalizarea protestelor dacă nu li se vor îndeplini revendicările. Sindicatul a făcut presiuni pentru o creştere salarială de 10,5% sau cel puţin 500 de euro pe lună.

„Dacă nu se face nimic în privinţa salariilor acum, ne va aştepta pe toţi o altă vară haotică. Este vorba de a trimite un semnal foarte puternic", a declarat vineri vicepreşedintele Verdi, Christine Behle, pentru Inforadio.

Greva a coincis cu începutul Conferinţei de Securitate de la Munchen, la care sunt aşteptaţi peste 40 de şefi de stat şi 60 de miniştri. Ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, este printre cei afectaţi de protest. Aurescu nu s-a putut îmbarca în avionul către Munchen deoarece zborul a fost anulat, a declarat un oficial al ambasadei României, citat de Reuters. Pentru a ajunge în Germania, diplomatul este nevoit să zboare în Austria şi apoi să facă un drum de peste patru ore până la München.

Aproximativ 295.000 de pasageri sunt afectaţi de anularea a circa 2.340 de zboruri pe aeroporturile din Bremen, Dortmund, Frankfurt, Hamburg, Hanovra, Munchen şi Stuttgart.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO