Business Internaţional

Sute de zboruri anulate în SUA din cauza unei furtuni de zăpadă

Autor: Enache Iuliana Daniela

27.12.2010, 10:25 26

O furtună de zăpadă, care s-a produs duminică pe coasta denord-est a Statelor Unite, a obligat companiile aeriene să anulezesute de zboruri cu plecare de pe aeroporturile din New York,Philadelphia şi Boston, blocând milioane de americani în plin sezonal sărbătorilor de iarnă, relatează AFP citată de Mediafax.

Anularea curselor aeriene şi a celor feroviare are loc în timpce Europa este încă paralizată de condiţiile hibernale severe şi încare numeroase zboruri către Statele Unite, în special alecompaniilor British Airways şi Virgin Atlantic, anulate duminicăerau programate pentru luni.

Peste 30 de centimetri de zăpadă au căzut la New York şi Boston(Massachusetts, nord-est), ninsorile fiind însoţite la începutuldupă-amiezii de rafale intense de vânt. Stratul de zăpadă ar puteaajunge la jumătate de metru până luni, în Boston.

Duminică după-amiază, aproximativ 1.500 de zboruri au fostanulate în trei aeroporturi principale din New York, JFK, Newark şiLa Guardia, potrivit unui purtător de cuvânt al autorităţiloraeroportuare din oraş.

La Boston, aeroportul internaţional Logan nu a fost închis, deşitoate zborurile au fost anulate. Primarul Thomas Menino a precizatcă 500 utilaje de deszăpezire erau în acţiune în oraş.

Majoritatea trenurilor dintre Boston şi New York erau, deasemenea, anulate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO