Business Internaţional

Taximetriştii din Toronto cheamă Uber la tribunal pentru daune de 300 mil. dolari

Taximetriştii din Toronto cheamă Uber la tribunal...

Autor: Alexandra Marcu

24.07.2015, 14:56 442
Un proces colectiv a fost intenat de taximetriştii din Toronto împotriva companiei Uber Technologies, cu daune cerute de peste 300 milioane de dolari, reclamanţii acuzând compania Uber că facilitează transportul ilegal în cel mai mare oraş din Canada, scrie Reuters.
 
“Uber X şi Uber XL au creat o piaţă enormă care facilitează transportul ilegal în Toronto", a declarat Dominik Konjevic, unul dintre reprezentanţii reclamanţilor , apărat de Sutts, Strosberg LLP, firma de avocatură care reprezintă grupul taximetriştilor nemulţumiţi.
 
 
Jay Strosberg, un parter al firmei Sutts, a spus că procesul intentat implică toţi taximetrişti şi toate companiile de taxi din Ontario.
 
Susie Heath, purtătorul de cuvânt al Uber Canada a declarat că acest proces este nefondat, Uber desfăşurându-şi activitatea legal, fiind un model de business diferit faţă de serviciul traditional.
 
Uber luptă pentru a obţine o licenţă internaţională  prin care să ateste clienţilor că este un serviciu legal de taxi care se comandă printr-o aplicaţie instalată pe telefoanele mobile.
 
Uber X din San Francisco este considerat un serviciu cotroversat deoarece şoferii nu sunt licenţiaţi ca fiind operatori de taxi.
 
O instanţă judecătorească din Ontario a respins luna aceasta propunerea celor din Toronto de a întrerupe activitatea Uber în cel mai mare oraş din Canada motivând decizia prin lipsa de probe care să pună la îndoială practicile taximetriştilor Uber.
 
John Tory, primarul oraşului Toronto, a declarat că vrea ca statutul Uber să fie actualizat de Consiliul Local şi să intre sub incidenţa legii, deoarece acum funcţionează în afara normelor.
 
 
În Canada, serviciul este disponibil în Ottawa, Edmonton, Montreal şi Toronto, dar a fost retras din Vancouver, după ce i-a fost suspendată activitatea de o instanţă judecătorească.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO