Business Internaţional

Testele de stres ale UE au "ratat oportunitatea" de a întări capitalul băncilor

26.07.2010, 10:10 18

Testele de stres ale Uniunii Europene au ajuns la concluzia căbăncile au nevoie de o recapitalizare de 3,5 miliarde euro, ozecime din valoarea minimă estimată de analişti, aceştia avândastfel dubii cu privire la analiză, informează Bloomberg.

"Testele de stres sunt un pas necesar în multe zone", a declaratHuw van Steenis, analistul şef pe bănci europene din cadrul MorganStanley. "Totuşi acestea nu vor aduce schimbările la care speram şiîn unele cazuri reprezintă o oportunitate ratată".

Banca germană Hypo Real Estate Holding, Agricultural Bank ofGreece (ATEbank) şi alte cinci bănci regionale spaniole au eşuat latestul de stres.

Dacă limita de scădere a capitalului de bază Tier 1 - utilizatca măsură a rezistenţei băncilor la şoc - ar fi fost stabilită la7%, numărul băncilor care ar fi eşuat s-ar fi ridicat la 24, adeclarat Andrew Sheets, şeful diviziei europene de strategii decredit din cadrul Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO