Business Internaţional

The Residence: Apartamentul de lux de la bordul unei aeronave deţinute de o companie aerienă din Abu-Dhabi. Galerie foto

The Residence: Apartamentul de lux

The Residence: Apartamentul de lux

Autor: Luciana Georgescu

17.05.2014, 10:01 357

Un apartament de lux de la bordul unei aeronave deţinute de o companie aerienă din Abu-Dhabi ar putea oferi pasagerilor de la clasa întâi o experienţă asemănătoare celei dintr-un avion privat, scrie Business Insider.

The Residence a fost amenajat în avionul A380s al operatorului de curse de linie – Ehiad. Cu o suprafaţă de 11,6 metri pătraţi, apartamentul  pune la dispoziţia călătorilor o cameră de zi, un dormitor dublu, baie proprie, un majordom pregătit la Academia Savoy din Londra dar şi un bucătar care poate pregăti orice preparat, la cererea pasagerilor.

Clasa întâi a aeronavei a fost dotată cu apartamente private, cu 74% mai spaţioase decât cele iniţiale, mobilate cu fotolii din piele, marca Poltrona Frau, o canapea extensibilă de peste 2 metri, televizor, mini-bar şi dulap. În plus, The Residence are în dotare duşuri şi conexiune Wi-Fi.

Cursele cu direcţia Australia vor fi disponibile în iunie 2015, însă călătorii se pot bucura de noile apartamente pe ruta Abu-Dhabi – Londra. Costul unui zbor este de aproape 20.000 de dolari (14.360 de euro), pentru una sau două persoane.

Compania a anunţat că va extinde suprafaţa pentru clasa business cu 20%, pentru două dintre aeronavele deţinute. Clasa întâi şi clasa business sunt legate printr-un spaţiu – The Lobby – prevăzut cu bar, o canapea semi-circulară din piele, o măsuţă din lemn şi un televizor cu ecran mare.

Ethiad va îmbunătăţi şi sistemele de jocuri şi video, prin utilizarea Panasonic eX3, ca urmare a cererii mari, de până la 750 de ore. Televizoarele sunt dotate cu conexiune USB şi canale live.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO