Business Internaţional

Theresa May cere Uniunii Europene să facă progrese în privinţa negocierilor pentru Brexit

Theresa May cere Uniunii Europene să facă progrese în...

Autor: Marian Avram, Mediafax

31.08.2017, 14:10 77

În timpul vizitei în Japonia, Theresa May a afirmat că încă sunt necesare discuţii semnificative cu oficialii UE, indicând că Guvernul de la Londra nu are în plan să renunţe la actuala strategie pentru Brexit. De cealaltă parte, oficialii UE vor să stabilească termenii producerii Brexit, inclusiv nota de plată pe care să o plătească Londra, înainte de purtarea negocierilor pe marginea viitoarelor acorduri comerciale şi economice.

Comentariile prim-ministrului britanic vin după ce în presă au apărut speculaţii legate de incapacitatea oficialilor britanici de a purta negocierile pentru Brexit.

”Cred că un bun acord comercial nu este doar despre Marea Britanie, ci este şi despre ce e bine pentru mediul de afaceri din celelalte 27 de state ale UE. Cred că este în interesul tuturor să avansăm discuţiile pe marginea acordurilor comerciale. Tot timpul am spus că Marea Britanie recunoaşte că este o ţară care respectă legile. Ne vom îndeplini obligaţiile, dar sunt multe lucruri importante care trebuie discutate”, a declarat Theresa May.

Cu o zi în urmă, prim-ministrul britanic a afirmat că Guvernul de la Londra analizează modalităţi pentru a reproduce acordurile comerciale pe care le are Uniunea Europeană cu ţările din afara Blocului comunitar, pentru a le aplica după finalizarea Brexit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO