Business Internaţional

Toamnă sub semnul războiului: Vor ataca americanii şi Israelul Iranul?

Toamnă sub semnul războiului: Vor ataca americanii şi Israelul Iranul?

Foto AFP

Autor: Cristina Roşca

03.09.2012, 00:02 867

Lupta pentru putere şi pentru controlul geopolitic al Orientului Mijlociu se va încinge în această toamnă, în contextul în care conflictul dintre Israel şi Iran stă să izbucnească, iar luptele interne din Siria nu par a se potoli deoarece opoziţiei îi lipseşte unitatea pentru a-i ţine piept lui Bashar al-Assad, actualul lider.

Israelul, care are în spate sprijinul celei mai mari puteri militare din lume, Statele Unite, lansează atacuri - pentru moment verbale - împotriva Iranului, pe care ameninţă să îl atace în această toamnă din cauza "încăpăţânării" celor din urmă de a renunţa la programul nuclear. "Copilul rebel" al Orientului Mijlociu nu dă însă semne de slăbiciune.

De asemenea, situaţia din Siria - unde deja au murit zeci de mii de oameni - rămâne tensionată. De partea sirienilor stă Iranul şi Rusia. Probabil căderea regimului politic din Siria va fi folosită ca monedă de schimb în jocul marilor puteri pentru a se opri înaintarea influenţei Chinei în alte zone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO