Business Internaţional

Top 10 destinaţii turistice unde care poţi călători de unul singur. Galerie FOTO

1. Noua Zeelandă le oferă adrenalină din plin celor care vor să călătorească singuri. De la bungee-jumping, plimbări cu barca, la curse cu bicicleta şi drumeţii, toate astea făcându-te să uiţi că eşti singur.

Top 10 destinaţii de vacanţă

Autor: Greta Bogdan

13.09.2015, 19:31 3938

Deşi călătoriile de unul singur pot părea înfricoşătoare, nu trebuie să fie deloc aşa. De fapt, există multe motive pentru care trebuie să încerci asta, scrie Business Insider.

Călătoriile de unul singur te ajută în procesul de autocunoaştere şi, cu siguranţă, te  ajută să asimilezi mai multe informaţii din cultura pe care o vizitezi.

Business Insider a realizat o listă cu cele mai frumoase locuri în care poţi călători singur, de la o aventură în Noua Zeelandă, la o escapadă relaxantă în Cinque Terre, Italia.

1. Noua Zeelandă le oferă adrenalină din plin celor care vor să călătorească singuri. De la bungee-jumping, plimbări cu barca, la curse cu bicicleta şi drumeţii, toate astea făcându-te să uiţi că eşti singur.

2. Cinque Terre este una dintre cela mai fermecătoare regiuni din Italia. Lanţul de sate de pe litoral, de-a lungul Rivierei Italiene, cu clădiri colorate şi drumuri şerpuite care duc către locuri inedite, îţi dau impresia că viaţa se scurge într-un alt ritm aici, aşadar este un loc perfect în care îţi poţi pune gândurile în ordine.    

3. Unii spun că cea mai bună cale prin care să experimentezi un loc atât de senin precum Ubud, Bali, este să o faci de unul singur. Astfel, vei fi pregătit să conştientizezi frumuseţea câmpurilor cu orez sau a Sacred Monkey Forest.  De asemenea, Ubud se află printre cele mai cunoscute destinaţii spa din lume, aşa că merită să te aventurezi în acest loc de unul singur.

4. Aflat în regiunea de sud a Portugaliei, Algarve, oraşul Lagos este cunoscut pentru plajele şi peşterile sale demne de ilustrat pe cărţile poştale. Aproape toată lumea vorbeşte aici în engleză, iar dacă nu vrei să pierzi timpul pe plajă, poţi să faci excursii cu barca sau să străbaţi străzile pietruite din centrul oraşului, unde există o mulţime de baruri şi restaurante în care vei întâlni cu siguranţă şi alţi turişti singuri.

5. În timp ce alte regiuni din Africa de Sud nu sunt suficient de sigure pentru o excursie de unul singur, Kruger National Park este, ba mai mult, aici poţi să faci o expediţie de vânătoare. Animalele pe care le vei întâlni vor lua locul oricărui partener pe care l-ai putea avea în călătorie.

6. Cu nesfârşitele sale podgorii, Toscana este una dintre cele mai pitoreşti regiuni ale Italiei. Plimbările pe drumurile de deal marchează orice turist. Aici poţi vizita oraşele istorice ale Italiei şi poţi degusta din vinurile şi mâncărurile tradiţionale.

7. Ambergris Caye este o mică insula din Belize care găzduieşte o viaţă maritimă incredibilă, dar şi plaje relaxante şi baruri pe litoral. Aici poţi să faci scufundări şi să vezi diverse specii de peşti, ba chiar balene şi rechini. Belize este, de asemenea, casa civilizaţiei “Maya”, unde se află şi ruinele acesteia, dar şi pădurile tropicale luxuriante.

8. Adepţii aventurilor ar trebui să ajungă în Panama, unde pot să încerce plimbările cu tiroliana sau drumeţiile. Nu uitaţi să vizitaţi Canalul Panama!

9. Este ideal pentru cineva care călătoreşte singur să se plimbe pe străzile şerpuite şi să vadă clădirile albe şi albastre din Grecia. Printre altele, poţi să vizitezi plajele sau să faci un tur pe mare cu barca, pentru a vedea şi celelalte insule greceşti.

10. Viena este unul dintre motivele pentru care Austria este o alegere bună pentru un turist singur. Cafenelele aflate la înălţime în care poţi savura o cafea sau în care poţi comanda un desert, reprezintă un real motiv pentru care poţi să te bucuri singur de o masă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels