Business Internaţional

Top cinci companii unde fiecare angajat visează să lucreze

Autor: Cătălina Butan

25.08.2013, 16:21 4110

Vă întrebaţi vreodată cum apar unele dintre cele mai ingenioase aplicaţii ale giganţilor Google sau Facebook? Secretul constă în mare parte în mediul în care angajaţii lucrează, care pentru mulţi devine o sursă de inspiraţie şi motivaţie.

Multe companii îşi au sediu în clădiri impunătoare, cu multe etaje, însă de cele mai multe ori, în interior ambientul este unul anost, care nu stimulează angajaţii să fie productivi.

Geeknaut.com a făcut o listă cu cele mai “frumoase” cinci locuri de muncă, unde ambianţa reuşeşte să-i inspire pe angajaţi.

 

Google

 

Birourile Google sunt spaţii cu adevărat incredibile, care transformă locul de muncă într-un mediu agreabil şi distractiv pentru angajaţi, scrie Business Insider. Sediul din Zurich a gigantului IT este dotat cu camere de conferinţe, spaţii de joacă şi bucătării. Construcţia a fost proiectată de către compania germană Camenzind Evolution în 2007, care a proiectat şi birourile Google din TelAviv. Angajaţii Google lucrează în echipe de câte trei ori patru, iar în birouri nu sunt lipsite tăbliţe de scris, care permit inginerilor să noteze fiecare idee care le trece prin minte.

 

Pixar          

 
 

Cu toţii ne-am gândit cel puţin odată la cei care au creat efectele de animaţie din filmele “Up”, “Toy Story” sau “Finding Nemo”. Inginerii de la Pixar nu lucrează în birouri comune, gălăgioase ci în spaţii pline de culoare şi liniştite, care îi înspiră pentru imaginile şi efectele de animaţie pe care le crează.

 

Red Bull

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Construit de compania Jump-Studios, sediul central Red Bull din Londra are trei etaje “pline de surprize”: o cameră de şedinţe unde masa poate fi folosită şi ca masă de ping-pong, o cafenea, scări rulante care duc angajaţii de la un etaj la altul.

 

Facebook

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Facebook are un nou sediu în Palo Alto California amenajate de compania Studio 0+A, având un design unic. Atmosfera din sediul Facebook este una dinamică iar o mare parte din pereţi nu sunt vopsiţi, angajaţii fiind astfel încurajaţi să scrie pe ei.

Facebook şi-a dorit să delimiteze fiecare divizie a companiei, având birouri separate, astfel încât angajaţii care vin din diferite alte locaţii ale companiei să se acomodeze mai uşor.

 

Nike

Birourile producătorului de echipamente sportive Nike din Londra sunt loc ideal în care să lucrezi. Cu televizoare în fiecare încăpere, şi echipamente sportive aranjate pe rafturile de pe fiecare perete, atmosfera din sediul Nike este una relaxantă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO