Business Internaţional

Topul celor mai bogate femei de pe planetă. Galerie FOTO

Christy Walton

Cele mai bogate femei de pe planetă

Autor: Oana Stupinean

01.11.2014, 17:01 1838

Christy Walton (Wal-Mart), Liliane Bettencourt (L’Oreal), Charlene de Carvalho (Heineken) sunt câteva dintre cele mai bogate femei din lume care sunt prezente într-un clasament mondial, arată un studiu realizat de organizaţia non-profit Wealth-X, citat de Business Insider.

Potrivit cercetării realizate de Wealth-X, doar 286 din cei 2.039 miliardari din lume sunt femei, doar un procent de 35% au reuşit să-şi câştige singure banii, restul de 65% dintre care moştenind averea.

Moştenitoarea Wal-Mart, cea mai mare companie din lume, după cifra de afaceri, Christy Walton a devenit cea mai bogată femeie din America de Nord şi din lume, cu o avere estimată la aproximativ 38 de miliarde de dolari.

De asemenea, Liliane Bettencourt, moştenitoarea L’Oreal, cea mai importantă corporaţie din industria cosmetică, este cea mai bogată femeie din Europa şi pe locul doi în lume, cu o avere estimată la 31,3 miliarde de dolari.

Charlene de Carvalho, moştenitoarea companiei din industria berii, Heineken are o avere estimată la 10 miliarde de dolari.

Cea mai tânără femeie din clasament este Yang Huiyan, de 33 de ani cu o avere estimată la 6,3 miliarde de dolari, bani proveniţi din vânzări imobiliare.

Omul de afaceri mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume până în 2013, potrivit Forbes, şi-a “asigurat” cele 3 fiice cu câte 6,3 miliarde de dolari.

Femeile miliardare din întreaga lume au o avere însumată estimată la 115 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO