Business Internaţional

Traiul în familie se va face în Ungaria după litera legii: copiii nu au voie să ia decizii greşite în viaţă

Autor: Andreea Mindrila

09.11.2011, 18:22 564

Un proiect de lege aflat în discuţie în guvernul ungar va introduce noi cerinţe legale în cazul familiilor, insistând asupra faptului că părinţii trebuie să asigure copiilor condiţii decente de trai, iar copiii trebuie să evite deciziile de viaţă nefavorabile, scrie The Wall Street Journal.

În proiectul de lege se precizează că "protecţia şi bunăstarea familiilor este o sarcină a organizaţiilor sociale, a bisericilor, a presei, precum şi a agenţilor economici", potrivit textului de lege obţinut de portalul de ştiri origo.hu.

Dacă este ratificată, legea va cere părinţilor să-şi crească copiii responsabil şi să le asigure un mediu de viaţă sănătos din punct de vedere fizic şi emoţional. Părinţilor li se va solicita să colaboreze cu copiii, să le vorbească despre lucrurile importante şi să ţină cont de părerile lor.

În schimb, minorii trebuie să coopereze cu părinţii, să evite un stil de viaţă nesănătos şi să facă tot posibilul pentru a obţine rezultate bune la şcoală.

Lege va stabili şi obligaţiile financiare. Părinţii vor trebui să acorde sprijin financiar copiilor chiar dacă acest lucru înseamnă reducerea propriilor venituri, în timp ce copiii care sunt majori trebuie să aibă grijă de părinţii care nu se mai pot descurca singuri.

Totuşi, se pare că nu vor exista penalităţii pentru cei care încalcă aceste noi reguli.

"Desigur, nu vor exista repercursiuni dacă aceste reguli sunt încălcate. Menţionarea acestor drepturi şi obligaţii este simbolică, şi este menită să reflecte sistemul de valori al partidului aflat la guvernare în ceea ce priveşte familia", a declarat o sursă guvernamentală pentru origo.hu.

Guvernul va solicita în mod simbolic şi presei " să-şi facă treabă respectând instituţia căsătoriei şi valorile familiei, precum şi creşterea copiilor".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO