Business Internaţional

Trezoreria SUA: Europa să nu se bizuie prea mult pe exporturi pentru creştere economică

Trezoreria SUA: Europa să nu se bizuie prea mult pe...

Autor: Anca Dumitrescu

11.04.2015, 09:01 451

Un raport bianual al Departamentului Trezoreriei, adresat Congresului american, pare să prefigureze poziţiile care vor fi susţinute de instituţie la reuniunea de săptămâna viitoare a FMI privind perspectivele economiei mondiale.

Autorităţile americane sunt îngrijorate de nivelul ridicat al excedentului de cont curent din zona euro, care măsoară circulaţia transfrontalieră a bunurilor şi serviciilor.

Trezoreria remarcă faptul că Banca Centrală Europeană ia măsuri puternice pentru susţinerea economiei şi că o completare a măsurilor de stimulare cu politici fiscale şi reforme ar evita riscul ca creşterea să devină prea dependentă de exporturi.

Totodată, reprezentanţii Trezoreriei consideră că o creştere puternică a cererii în Germania este absolut necesară.

În timp ce creşterea economică din Europa a arătat unele semne de intensificare, regiunea rămâne "bolnavul economiei mondiale", se arată în raportul instituţiei americane.

Autorităţile de la Washington mai consideră că moneda Chinei, yuanul, este mult subevaluată, dar că Beijing-ul pare mai puţin dornic să intervină puternic pe piaţa valutară.

Raportul bianual al Trezoreriei analizează politicile economice şi valutare ale principalilor parteneri comerciali ai SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24