Business Internaţional

Turcia trimite echipamente de căutare şi salvare pe timp de noapte în Iran

Turcia trimite echipamente de căutare şi salvare pe...

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 22:18 37

Turcia trimite echipamente de căutare şi salvare pentru a ajuta la găsirea preşedintelui Ebrahim Raisi şi a ministrului iranian de externe, care se aflau în elicopterul care s-a prăbuşit.

Agenţia turcă pentru dezastre a declarat că a primit o cerere de asistenţă din partea Iranului în urma prăbuşirii elicopterului lui Ebrahim Raisi în cursul zilei de duminică, potrivit Sky News.

Un elicopter de căutare şi salvare cu vedere pe timp de noapte, 32 de persoane şi şase vehicule au fost trimise în ţară, a precizat agenţia.

Alţi 15 salvatori au fost puşi în stare de alertă în cazul în care va fi nevoie de ei, a adăugat aceasta.

Echipele de căutare şi salvare s-au luptat cu ceaţa densă şi ploaia torenaţială în timp ce căutau supravieţuitori şi elicopterul prăbuşit.

Preşedintele Turciei a declarat că este „profund întristat” de accidentul de elicopter în care a fost implicat „fratele” său Ebrahim Raisi.

Scriind pe X, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia se află în contact deplin cu autorităţile iraniene şi că este gata să ofere orice sprijin necesar.

„Transmit cele mai bune urări vecinului, prietenului şi fratelui nostru, poporul şi guvernul iranian, şi sper să primesc veşti bune de la domnul Raisi şi de la delegaţia sa cât mai curând posibil”, a adăugat el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels