Business Internaţional

Ucraina va exporta din nou energie electrică după şase luni de atacuri ruseşti

Ucraina va exporta din nou energie electrică după şase...

Autor: Petru Mazilu

08.04.2023, 16:25 64

Ucraina este capabilă să exporte electricitate pentru prima dată în ultimele şase luni, deoarece infrastructura sa energetică începe să-şi revină după atacurile repetate ale ruşilor.

Rusia a început să atace infrastructura energetică a Ucrainei în octombrie anul trecut. Acesta lucru a dus la întreruperi de energie electrică în toate regiunile Ucrainei. Ca urmare, ucrainenii au fost nevoiţi să oprească exporturile de energie electrică.

Vineri, Ministrul Energiei, Herman Halushchenko, a semnat un ordin care autorizează exporturile, deşi clienţii locali rămân prioritari. El a declarat că sistemul a produs cantităţi suplimentare timp de aproape două luni şi că ucrainenii nu se confruntă cu restricţii.

„Cea mai dificilă iarnă a trecut. Următorul pas este să începem să exportăm energie electrică, ceea ce ne va permite să atragem resurse financiare suplimentare pentru reconstrucţia necesară a infrastructurii energetice distruse şi deteriorate", a declarat Halushchenko.

Compania Ukrenergo a anunţat sâmbătă că Rusia a lansat peste 1.200 de rachete şi drone asupra instalaţiilor sale energetice de la începutul războiului. Compania a descris asaltul ca fiind cea mai mare încercare de a distruge sistemul energetic al unei ţări europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO