Business Internaţional

Ucraineanca Elina Svitolina vrea „măsuri serioase” la US Open împotriva jucătorilor din Rusia

Ucraineanca Elina Svitolina vrea „măsuri serioase”...

Autor: Petru Mazilu

18.06.2022, 15:40 40

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina susţine că organizatorii US Open ar fi trebuit să ia „măsuri mai serioase" în privinţa jucătorilor ruşi şi bieloruşi

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina a declarat că nu este de acord cu decizia US Open de a le permite jucătorilor din Rusia şi Belarus să concureze fără a folosi însemnele ruseşti.

Într-un interviu acordat Reuters, vedeta de tenis, în vârstă de 27 de ani, a descris modul în care organizatorii Grand Slam-ului „ar fi trebuit să ia măsuri mai serioase" în contextul războiului din Ucraina.

„Este decizia lor, au decis să ia această cale. Eu nu o susţin, pentru că simt că ar fi trebuit să ia măsuri mai serioase. Sportul nostru (al Ucrainei) este aruncat înapoi cu minimum 10 ani, deoarece toată infrastructura a fost avariată sau complet distrusă. Pot să vă spun mulţi, mulţi factori care pot juca un rol în decizia de a nu-i lăsa pe jucătorii ruşi şi belaruşi să concureze", a declarat Svitolina.

Jucătorilor din Rusia şi Belarus le este interzis să participe la Wimbledon, care începe pe 27 iunie, dar Asociaţia de Tenis din Statele Unite le-a permis să joace sub un steag neutru la turneul din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels