Business Internaţional

UE a blocat în toamnă fondurile pentru Marea Britanie

UE a blocat în toamnă fondurile pentru Marea Britanie

Autor: Radu Racu

17.02.2011, 11:03 16

Fondurile europene pentru proiecte din MareaBritanie au fost blocate la sfârşitul anului trecut deUniunea Europeană din cauza suspiciunilor privindadministrarea incorectă a lor, arată documente ale ComisieiEuropene, citate de Financial Times.

Fonduri europene regionale în valoare de 184 demilioane de euro au fost blocate de la jumătatea lunii octombriepână la jumătatea lunii decembrie din cauza "deficienţelorsemnificative" în modul în care Anglia şi-a cheltuit cota anuală de50 de miliarde de euro din fonduri structurale.

Toate cele zece autorităţi regionale au fostafectate de blocajul survenit în urma suspiciunilor legate demetoda de selectare a proiectelor finanţate.

"Plăţile pentru Marea Britanie au fostîntrerupte pentru două luni la sfârşitul anului trecut din cauzaîngrijorărilor legate de modul cum sunt cheltuiţi banii", aconfirmat Algirdas Semeta, comisarul european pentru luptaîmpotriva evaziunii.

Fondurile au fost deblocate acum însă UE a lansat un avertismentprivind sancţiuni mai ample dacă nu se intensifică procesul demonitorizare a plăţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels