Business Internaţional

Un aeroport din Londra, blocat parţial de un protest împotriva poluării. Câteva zboruri au fost anulate

Un aeroport din Londra, blocat parţial de un protest...

Autor: Olimpia Nicolae

06.09.2016, 15:32 98

Zboruri anulate pe un aeroport din Londra, după ce un protest împotriva poluării aerului, întreprins de Black Lives Matter a blocat o pistă de aterizare marţi dimineaţa, informează site-ul online al publicaţiei The Independent.

Potrivit Poliţiei, nouă protestatarii au fost arestaţi şi sunt reţinuţi sub acuzaţia de încălcare a proprietăţii private şi şedere ilegală în zona aeroportuară.

Ultimii activişti au fost arestaţi în jurul orei locale 11:25 (ora României 13:25), la aproximativ şase ore după ce grupul a ocupat pista de aterizare a aeroportului London City.

Conform presei internaţionale, protestul a dus la anularea a 12 zboruri şi a întârziat alte 16.

"Pregătim aeroportul pentru a ne relua activităţile cât mai repede posibil", a declarat un angajat al aeroportului.

Protestatarii au montat un trepied pe pista şi s-au legat de acesta. Ofiţeri specialişti au sosit la faţa locului pentru a "descătuşa" activiştii.

Organizaţia activistă Black Lives Matter a anunţat printr-un comunicat că: "Această acţiune a avut loc pentru a evidenţia impactul ecologic al Marii Britanii asupra oamenilor de culoare, atât local, cât şi global".

Grupul de activişti a adăugat că extinderea deja planificată a aeroportului London City "va produce comunităţii locale din burgul londonez Newham o şi mai mare deteriorare a mediului înconjurător". Potrivit acestora, aeroportul are interese în legătură cu oamenii care furnizează servicii financiare, facilitând astfel ajutorarea celor înstăriţi, în "momentul în care 28 la sută din populaţia britanică este de culoare şi este mai predispusă să fie expusă poluării aerului... inegalitatea mediului este o criză rasială".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO